Standaard pagina

Immigreren nr Aruba

Vlag Aruba

De keuze om definitief op Aruba te gaan wonen maak je niet na een nachtje slapen daar zijn vaak vele bezoeken aan Aruba vooraf gegaan. Met name veel renteniers en pensionado’s -gestimuleerd door de gunstige pensionado-regeling - hebben zich al gevestigd op het tropische stukje van ons Koninkrijk.

Eenmaal de keuze gemaakt wacht vaak een grote klus. Het vereist namelijk nogal wat voorbereiding en papierwerk om naar Aruba te emigreren. Verblijfsvergunningen moeten geregeld worden en verzekeringen moeten worden afgesloten. Daarnaast zul je op jacht moeten naar een geschikt onderkomen door het kopen of huren van een woonruimte.

Ook zullen voor gezinnen met leerplichtige kinderen scholen moeten worden gezocht en moet de basis gezondheidsvoorzieningen (huisarts, tandarts, etc.) geregeld worden.

Iedereen die naar Aruba wil emigreren krijgt te maken met het DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero). Het DIMAS is de overheidsinstelling op Aruba die belast is met het uitvoeren van het vreemdelingenbeleid van de Arubaanse overheid.

Tot slot volgt de fysieke verhuizing naar Aruba. Mensen stappen zo in het vliegtuig op weg naar Oranjestad echter de inboedel zal verscheept of overgevlogen moeten worden om de 9.000 kilometer die tussen Amsterdam en de hoofdstad van Aruba ligt te overbruggen.

Gelukkig zijn er gespecialiseerde bureaus en makelaars die goed op de hoogte zijn van de Arubaanse procedures en wetgeving en die je prima kunnen adviseren en begeleiden in dit exotische avontuur.

Verschepen naar Aruba

Voor mensen die zich langere tijd op Aruba gaan vestigen (emigratie, werk, studie of stage) komt het moment dat ze een keuze moeten maken, laat ik mijn spulletjes in Nederland of ik laat een deel van mijn inboedel verschepen of overvliegen naar Aruba. Daarnaast zijn er uiteraard veel mensen op Aruba die geregeld goederen vanuit Nederland naar het Benendenwindse Eiland laten verschepen of overvliegen.

Uiteraard gaat vliegen sneller dan varen. De containerschepen zijn dan ook twee weken onderweg om de 9.000 kilometer Atlantische Oceaan te overbruggen die ligt tussen Nederland en Aruba. Omdat sommige zeevervoerders ‘track & trace’ computersystemen ontwikkeld hebben kun je als klant precies je lading volgen via internet. Op deze manier is nauwkeurig in te schatten wanneer en hoe laat de container in de haven van Oranjestad aankomt.

Bij zeevracht kun je een zeecontainer huren waarin alleen jouw goederen worden geladen: F.C.L (full container load: volle containerladingen) of een container waarin ook de spullen van anderen mee worden vervoerd: L.C.L (less than container load: deelzendingen).

De kosten van het verschepen van goederen vanuit Nederland naar Aruba zijn uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid spulletjes die je laat vervoeren. Maar voor 25m3 aan inboedel moet je ongeveer aan 3.000 euro denken. Daarnaast is bij het vervoer van goederen altijd een risico op schade aanwezig. Daarom is het verstandig om een degelijke transportverzekering af te sluiten.

Er zijn tal van transportbedrijven die verschepingen aanbieden naar de Caribische regio waaronder ook naar Aruba. Wekelijks varen er containerschepen vanuit Nederland de haven van Oranjestad binnen.

Zeevervoerders

 

adres

Allways Transport

Opaal 100, Dordrecht

Akomar Shipping BV

Wolweverstraat 28, Ridderkerk

Caribex Shipping

Marconistraat 81-83, Rotterdam

Cavalier Logistics BV

Kruisweg 365a, Rozenburg

CaribLogistics

Parmentierplein 13, Rotterdam

De Haan Verhuizingen

Edisonweg 18, Alblasserdam

Doedel Agency

Koningstraat 46, Denhaag

Essex Freight Holland

Keurmeesterstraat 16, Ridderkerk

IFC Consolidators

Jupiterweg 1a, Moerdijk

Jos Steeman Alkmaar

Phoenixstraat 41, Alkmaar

KHZ Movers

A. van Leeuwenhoekweg 50, Alphen aan den Rijn

Mondial Oostland Logistics

A. Plesmanlaan 6, Kolham

Sils

IJsseldijk 29, Apeldoorn

Waaijenberg Groep

Celsiusstraat 47, Ede

Luchtvracht naar Aruba

Voor mensen die zich langere tijd op Aruba gaan vestigen (emigratie, werk, studie of stage) komt het moment dat ze een keuze moeten maken, laat ik mijn spulletjes in Nederland of laat ik een deel van mijn inboedel verschepen of overvliegen naar Aruba. Daarnaast zijn er uiteraard veel mensen op Aruba die geregeld goederen vanuit Nederland naar het eiland laten verschepen of overvliegen.

Het voordeel van luchtvracht ten opzichte van zeevracht is de snelheid waarmee de spullen op het Caribische eiland zijn.

Bij het vervoer van goederen is er altijd een risico op schade aanwezig. Daarom is het verstandig om altijd een degelijke transportverzekering af te sluiten.

Er zijn tal van luchtvrachtexpediteurs die vliegen op de Caribische regio waaronder ook op Aruba. Op deze manier kun je een groot deel van je spullen naar Aruba verhuizen.

Luchtvrachtexpediteurs

 

adres

AP Shipping Express

Lodewijk van Deysselstraat 103, Amsterdam

CaribLogistics

Parmentierplein 13, Rotterdam

Cavalier Logistics BV

Kruisweg 365a, Rozenburg

Doedel Agency

Koningstraat 46, Den Haag

Gica Shipping & Aircargo (Gicasa)

Rijnhavenkade 8, Alphen aan den Rijn

Jos Steeman Alkmaar

Phoenixstraat 41, Alkmaar

Sils

IJsseldijk 29, Apeldoorn

Surinam Service Line

Westhavenweg 109b, Amsterdam

Topshipping Pakkettendienst

Bijlmerdreef 1067, Amsterdam

 

Onroerend goed algemeen

Er kunnen verschillende motivaties zijn om onroerend goed aan te kopen op Aruba. Mensen die zich permanent op Aruba willen vestigen zullen op zoek moeten naar geschikte woonruimte. Andere mensen kopen een tweede huis op Aruba en verblijven daar gedurende de vakantieperiode. Sommige mensen zien de aanschaf van onroerend goed op Aruba als een prima belegging en proberen hun vakantievilla of appartement te verhuren of speculeren op een waardestijging.

Op Aruba heerst veilig investeringsklimaat en is het op dit moment gunstig om te investeren in onroerend goed. De onroerend goed prijzen laten de laatste jaren een stijgende trend zien.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je eigen verblijf op Aruba te creëren. Je kunt een woning voor langere tijd gaan huren, een huis kopen of een huis zelf (laten) bouwen. Als je eenmaal een woning hebt gekocht of gebouwd kun je deze ook weer laten beheren bij afwezigheid.

Lange termijn huur

Als je een woning voor lange tijd wilt gaan huren op Aruba krijg je met verschillende partijen te maken zoals: overheidsinstellingen (vergunningen en nutsbedrijven), banken & verzekeraars (verzekeringen), bemiddelaars & adviseurs (makelaars, etc.) en eventueel winkels (meubelzaken, witgoed winkels, etc.).

Kopen

Als je een huis wilt gaan kopen op Aruba krijg je ook met verschillende partijen te maken zoals: overheidsinstellingen (vergunningen, belastingen en nutsbedrijven), banken & verzekeraars (hypotheek en verzekeringen), bemiddelaars & adviseurs (makelaars, notarissen, etc.) en woonwinkels (meubelzaken, witgoed winkels, etc.).

Bouwen

Als je een huis wilt bouwen op Aruba krijg je eveneens met verschillende partijen te maken zoals: overheidsinstellingen (vergunningen, belastingen en nutsbedrijven), banken & verzekeraars (hypotheek en verzekeringen), bemiddelaars & adviseurs (makelaars, notarissen, etc.), bouwbedrijven (architectenbureaus, aannemers, bouwbedrijven, etc.) en woonwinkels (meubelzaken, witgoed winkels, etc.).

Financiële dienstverlening

Als je besluit om een huis te kopen of te bouwen op Aruba zullen er ook de nodige financiële zaken geregeld moeten worden. Naast het openen van een bankrekening op Aruba zal er in veel gevallen een hypotheek worden afgesloten en zullen de nodige risico’s worden afgedekt middels verzekeringen.

Op Aruba zijn er voldoende financiële instellingen waar je een lokale betaalrekening kunt openen en die je verder kunnen begeleiden bij het afsluiten van hypotheken en verzekeringen.

Uiteraard kun je geen huis kopen zonder de verplichte tussenkomst van een notaris. Een notaris stelt een leveringsakte op die vervolgens wordt getekend door de koper en de verkoper van het onroerend goed onder toezicht van de notaris: het ‘passeren’ van de acte. Verder verloopt de hele financiële afwikkeling via de notaris. Er zijn verschillende notarissen werkzaam op Aruba.

Daarnaast zijn op Aruba talrijke trustmaatschappijen actief die onder andere gespecialiseerd zijn in vermogensadvies, Private Wealth Management (PWM) en het voeren van complexe administraties.

Banken

 

adres

AIB Bank N.V.

Wilhelminastraat 36, Oranjestad

RBTT Bank Aruba N.V.

Italiestraat 36, Oranjestad

Aruba Bank N.V.

Camacuri 12, Oranjestad


Verzekeraars

 

adres

Arends Eloy D.D.D.

G. Madurostraat 6

Ennia Caribe N.V.

Paradera 205, Paradera

Fatum Aruba N.V.

Punta Brabo z/n


Financiële adviseurs en belastingadviseurs

 

adres

AB Accounting Services N.V.

L.G. Smith Boulevard 116, Oranjestad

D.H. Administraties N.V.

Tanki Leendert 135k


Notarissen

 

adres

Notariskantoor Tromp

Santa Cruz 35

Notariskantoor Yarzagary bödeker & Eman

L.G. Smith Boulevard 20, Oranjestad


Trustmaatschappijen

 

adres

Amaco Aruba N.V.

Victor Hugostraat 10, Oranjestad

Aruba Trustkantoor N.V.

Italiestraat 36

 Facilitaire dienstverlening

Om het onroerend goed op Aruba in goede staat te houden is het noodzakelijk dat er regelmatig degelijke schoonmaakwerkzaamheden worden verricht. Dat geldt zeker voor die mensen die hun tweede huis of appartement op Aruba frequent willen verhuren maar in Nederland wonen. Hierbij is het uiteraard noodzakelijk dat de woning na iedere periode van verhuur schoongemaakt moet worden door een schoonmaakbedrijf.

Doordat je op Aruba onder andere een droge en natte periode hebt kan er bovendien overlast ontstaan door verschillende vormen van ongedierte. Er zijn verschillende ongediertebestrijding bedrijven die periodiek preventieve maatregelen kunnen nemen in huizen en appartementen waardoor het ongedierte geen kans krijgt en de woning gevrijwaard blijft van de nadelige gevolgen van deze ongewenste gasten.

Op het moment dat een woning voor langere tijd leeg staat kan dat vroeg of laat opgemerkt worden door het dievengilde. Hoewel de criminaliteit op Aruba extreem laag is moet je ook op Aruba de kat niet op het spek binden. Op het Caribische eiland zijn dan ook een flink aantal professionele beveiligingsbedrijven actief die ervoor kunnen zorgen dat de kans op een inbraak van je woning tot een minimum gereduceerd wordt. Bovendien eisen verzekeraars van onroerend goed tegenwoordig vaak de inzet van dit soort bedrijven.

Schoonmaakbedrijven

 

adres

Arnold’s Cleaning Services

Bernardstraat 55, San Nicolaas

Schoonmaakbedrijf Ornima

Noord 82a, Noord

Ongediertebestrijding bedrijven

 

adres

Dal Pest Control

Comanchestraat 20, Oranjestad

Rocky’s Pest Control

Sabaneta 268, Sabaneta

Beveiligingsbedrijven

 

adres

Eagle Security Group N.V.

Caya G.F. Betico Croes 236a, Oranjestad

Systems of Security N.V.

Schotlandstraat 38

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.08 | 18:39

Dag Pieter,
Wanneer je op deze site gaat zie je de verschillende vacatures op Aruba
http://arubanieuws.nu/category/vacatures-op-aruba/
Veel succes gewenst!

...
30.08 | 18:13

Hallo,
Ik ben een docent autotechnieken uit België en wil extra info inwinnen omtrent de benodigde diploma's, certificaten,... om les te kunnen geven in Aruba.

...
24.05 | 21:01

Ik stel voor dat u mijn blog doorleest, hier staat namelijk alles in vermeld. Print onder FORMULIEREN ALGEMEEN de nodige formulieren uit en lees dit doet DIMAS

...
23.05 | 22:12

Halo,
ik ben een wiskunde docent uit Suriname.Werk al langer dan 10 jaar op de middelbare school.Mijn vrouw heeft ook dezelfde cv als ik.
hoe komen wij op ant?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE