Standaard pagina

MAKELAARS etc...

VILLA OP ARUBA

Makelaars

De huizenmarkt op Aruba is nu al relatief groot en zal in de toekomst naar verwachting alleen nog maar verder toenemen. Aan bouwactiviteiten is dus op Aruba anno 2012 geen gebrek, fraaie villaparken en appartementencomplexen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Om als toekomstig eigenaar van een huis of appartement op Aruba een goed beeld te krijgen van het woningaanbod is het van belang om een kundig en betrouwbaar makelaar of onroerend goed bemiddelaar in de arm te nemen. Makelaars geven je de mogelijkheid om op Aruba woningen en projecten te bezichtigen en kunnen eventueel je begeleiden bij het opstellen van een huur- of koopovereenkomst.

Lokale makelaars kennen de woningmarkt uiteraard goed en zijn op de hoogte van het actuele aanbod van woningen die te huur of te koop zijn. Deze makelaars kunnen je deskundig begeleiden en adviseren in het zoeken naar de bestaande woningen, nieuwbouwwoningen, bouwpercelen, bouwgronden of bouwkavels op Aruba.

De diensten van de meeste makelaars op Aruba bestaan uit de huur, verhuur, koop, verkoop en beheer van onroerend goed. Sommige makelaars bemiddelen daarnaast ook nog bij vakantie accommodaties (vakantieverblijven) of commercieel onroerend goed (commerciële panden c.q. bedrijfspanden).

Bij de lange termijn verhuur kun je vaak kiezen tussen kale woonruimten en bedrijfspanden of gemeubileerde woonruimten en bedrijfspanden. Een deel van de makelaars op Aruba werkt overigens volgens het no cure no pay-principe.

 

adres

Absolute Real Estate

Salina Cerca 35e

Coldwell Banker Aruba Realty N.V.

J.E. Irausquin Boulevard, Oranjestad

 

Architecten

Om een droomhuis op Aruba te creëren waarin alle persoonlijke wensen worden vervuld is uiteraard een nauwe samenwerking met een kundige architect noodzakelijk. Door het typische Caribische landschap en het tropische klimaat wordt de architect uitgedaagd om een passende woning te ontwerpen die prima matched met de omgeving en de omringende woningen. De hedendaagse Arubaanse architecten laten zich overigens nog steeds inspireren door de karakteristieke bouwstijl van vroeger.

De weersomstandigheden op Aruba zijn anders dan in Nederland. De huizen op Aruba krijgen het bij tijd en wijle dan ook zwaar te verduren van de elementen. Het hele jaar door schijnt de felle zon en waait het stevig, daarnaast kan het zo nu en dan flinke stortregenen. Uiteraard moet hier tijdens het ontwerpen van een woning rekening mee gehouden worden.

Een ander verschil met de Nederlandse situatie is de ondergrond. Op Aruba hebben we te maken met een harde steenlaag. Een fundering aanleggen op het Caribische eiland verloopt dan ook anders dan in Nederland. Op Aruba worden geen palen in de grond geslagen. De steenlaag wordt gewapend met wapeningsstaal en vervolgens afgedekt met een betonlaag.

Pas sinds 1940 bestaat er wereldwijd airconditioning. Voor die tijd moesten ook de huizen op Aruba op een andere manier gekoeld worden om ze nog enigszins leefbaar te maken onder de hoge temperaturen die heersen op het Caribische eiland. De Arubanen bouwden hun huizen daarom ‘op de wind’, zodat er altijd maximaal gebruik werd gemaakt van de koeling door de passaat-winden.

Tegenwoordig hoeven de huizen uiteraard niet meer noodgedwongen op de wind te staan. De meeste woningen op Aruba staan met de voorgevels gericht op de straatkant. De Nederlandse architect Piet Boon heeft echter verschillende huizen op Aruba gebouwd zonder airconditioning. Deze woningen zijn zo ontworpen dat de passaatwinden voor de noodzakelijke verkoeling zorgen.

 

adres

Adiaa

Caya Betico Croes 121, Oranjestad

Arcades Architects N.V.

Caya Betico Croes 121, Oranjestad

Architecten buro A.W. de Koning

Mozartstraat 4

Arcon N.V.

Madiki Kavel 9

Associated Architects

Paradera 151c, Paradera

Joe Fernandez Architects

Palisiaweg 31

SHS Designs Aruba

Arendstraat 36

 

Aannemers

Als je een huis op Aruba gaat bouwen is het uiteraard van groot belang dat je in zee gaat met een bekwame en betrouwbare aannemer. Deze aannemer zal uiteindelijk de bouwactiviteiten moeten realiseren en coördineren. Op het Caribische eiland zijn een flink aantal aannemers actief die hun sporen ruim hebben verdiend en een prima reputatie genieten.

 

adres

Arena Contractors

L.G. Smith Boulevard 116, Oranjestad

Agrocaribe Construction

Fergusonstraat 56, Oranjestad

Albo Aruba N.V.

Barcadera 122, Oranjestad

Bienvenido Construction & Welding

Caya Juancho kock 33, Dakota

Bohama Aruba N.V.

Sabana Blanco 1

Dynacon Contractors

Primavera 1a

De Vogel Maarten

San Barbola 203

Edon Construction N.V.

Bakval 11

Giovanni Construction

Wayaca 300

Sady Construction

Arendstraat 126

Van Kessel Havenbouw N.V.

Mahuma 49a, Oranjestad

 

Bouwbedrijven

Bij de bouw van een eigen woning op Aruba zijn naast een algemene aannemer (hoofdaannemer) natuurlijk ook veel andere bouwbedrijven betrokken. Op het Caribische eiland zijn talrijke verschillende bouwbedrijven actief waarbij alle branches ruim vertegenwoordigd zijn.

Airconditioning

 

adres

Arucool N.V.

Pos Chiquito 82c

Friomax Aruba

Seroe Blanco 14a, Oranjestad


Bouwadviseurs

 

adres

Acisco

Mount Scenerystraat 23, San Nicolas

Albo Aruba

Santa Martha 1, Oranjestad


Bouwmaterialen

 

adres

Arena Contractors

L.G. Smith Boulevard 116, Oranjestad

Roban Construction Materials & More

Madiki 120


Elektrotechnische installatiebedrijven

 

adres

Smeca

Zeewijk 5c

Hecas Electrotechniek

Monseigneur Verrrietstraat 23, San Nicolas


Loodgietersbedrijven

 

adres

A & C Plumbing Services N.V.

Pos Abou 30k

Webb Plumbing Services & Co.

Siribana 12a, Santa Cruz


Schilderbedrijven

 

adres

Cassangy Contractors N.V.

Caya Ernesto Petronia 74

Roy’s Painting & Contractors N.V.

Palm Beach 178


Timmerbedrijven

 

adres

Aru Wood Designers

Balashi 69, Santa Cruz

Contract Carpentershop

Calabasstraat 59, Oranjestad


Tuinaanleg en onderhoud

 

adres

Fantastic Gardens

Caya Cuida bo Cura 14, Oranjestad

Flora Landscaping N.V.

Fergusonstraat z/n


Zwembadaanleg en onderhoud

 

adres

Aruba Pool Services

-

Crystal Pool Aruba

Boegoeroei 85d, Noord

Woningbeheer

Voor iedereen die een tweede huis of appartement op Aruba heeft maar niet het gehele jaar op het eiland vertoeft is het natuurlijk van groot belang dat het beheer van de woning in betrouwbare en deskundige handen is.

Er zijn verschillende bedrijven op Aruba werkzaam die je hierin prima kunnen faciliteren. De diensten die zij aanbieden bestaan onder andere uit het regelmatig inspecteren van de woning/tuin/zwembad, het uitvoeren van klein onderhoud (lampen vervangen, e.d.), het controleren en onderhouden van het aircosysteem (reinigen filter en condensor), het controleren en legen van de septic tank, het opvolgen van eventuele alarmmeldingen, het bestrijden van ongedierte, het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden en het verwerken van de post.

Zeker als de woning ook nog voor de verhuur wordt aangeboden kunnen daar nog verschillende diensten bijkomen zoals het sleutelbeheer, het ontvangen van de huurders na aankomst op Aruba, het regelen van een auto en een aanspreekpunt zijn voor de huurders tijdens hun verblijf op het Caribische eiland.

Woningbeheer bedrijven

 

adres

ABC-Home-Rental

-

TropiCasa

-

 

Woonwinkels

Voor de afwerking en inrichting van het huis dat je op Aruba gekocht of gebouwd hebt kun je uiteraard spulletjes uit Nederland laten overvaren of invliegen maar er zijn op Aruba ook voldoende woonwinkels die een breed en volledig assortiment van producten aanbieden.

Badkamers & Sanitair

 

adres

Acero

Tanki Leendert 16a

Banjolux

Schotlandstraat 55

Extreme Home

Caya Ernesto Petronia 74


Keukens

 

adres

Acero

Tanki Leendert 16a

Extreme Home

Caya Ernesto Petronia 74

Euro Kitchen design Tonk N.V.

Solito 120


Meubelzaken

 

adres

Dana’s Furniture & More

Schotlandstraat 43

Dura Home Center

Italiestraat 40

Leen Bakker

Italiestraat 38


Verfwinkels

 

adres

Caribbean Paint Factory Aruba Inc.

Sabana Blanco 16a, Oranjestad


Woninginrichting en binnenhuisarchitectuur

 

adres

Decor Home Fashions

Steenweg 16, Oranjestad

The Jungle

Fergusonstraat 72, Oranjestad

 

Projectontwikkelaars

Vroeger waren de projectontwikkelaars enkel en alleen bezig met het op eigen initiatief tot stand brengen van bouwprojecten waarbij de projectontwikkelaar zich afzijdig hield bij de verdere exploitatie van de bouwprojecten.

Tegenwoordig is dat aan het veranderen en zie je dat veel projectontwikkelaars ook makelaarstaken overnemen en direct onderhandelen met potentiële kopers over de door hen ontwikkelde bouwprojecten.

Op Aruba zijn een flink aantal projectontwikkelaars actief die grote kansen en mogelijkheden zien op het Benedenwindse Eiland.

 

adres

Albo Aruba

Santa Martha 1, Oranjestad

Acisco

Mount Scenerystraat 23, San Nicolaas

Bohama Aruba

Sabana Blanco 1, San Nicolaas

Caribbean Construction

Sabana Basora 13, Noord

Custom Contractors

Amsterdamstraat 33, Oranjestad

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Larry Fox | Antwoord 04.03.2016 01.10

Heb je geprobeerd om leningen te krijgen van banken zonder succes? contact opnemen via email: 24hourloanservice2011@gmail.com

W. Anbetaler | Antwoord 29.08.2014 16.57

Ik zou de heer Lacle niet aanbevelen, hij is niet te vertrouwen!

Jennyvg 31.08.2014 19.05

Uw naam W.Anbetaler wekt ook geen vertrouwen bij mij op.
Kan u me vertellen wat uw ervaringen met de heer Lacle zijn? In welk opzicht is deze niet te vertrouwen

Anna | Antwoord 08.04.2014 13.56

Ha Jenny,
We hebben een commerciele pand in de stadscentrum die wij willen verkopen. Ken jij goede taxateurs op het eiland? En evt goede makkelaars.

Jenny 08.04.2014 14.40

Een taxateur:
Ing. Jozef M.L. Lacle
Co. Bureau Architecten
Abjl & partners N.V.
Paradera 3-A
Tel: 583-3778
Cell: 594-4570 / 592-5202
Fax 583-5890
greg@ABJL.com

W. Vink | Antwoord 22.11.2013 20.00

a ja Jenny, die zie ik wel, maar dat is geen winkel waar ik gewoon een wasmachine of wasdroger of vaatwasser of koelkast kan kopen. GEEN inbouwapparatuur dus.

W. Vink | Antwoord 21.11.2013 10.25

Ha Jenny,
In die lijsten kom ik zo'n winkel niet tegen, vandaar mijn vraag hier.
Wij zoeken dus een winkel in WITGOED op Aruba.
Wij zijn niet op Aruba, dus....

W. Vink 22.11.2013 19.59

Ja ja Jenny, die zie ik wel, maar dat is geen winkel waar ik gewoon een wasmachine of wasdroger of vaatwasser of koelkast kan kopen. GEEN inbouwapparatuur dus.

Jenny 22.11.2013 17.43

Deze lijsten kan je vinden op mijn site van Aruba onder 'GOED OM WETEN', hier staan namen en adressen in Winkels van Badkamer&Sanitair, Keukens en meubelzaken..

Willem Vink | Antwoord 20.11.2013 21.10

Waar koop ik een koelkast, vriezer en wasmachine op ARUBA? Dus welek winkels zijn er?

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.08 | 18:39

Dag Pieter,
Wanneer je op deze site gaat zie je de verschillende vacatures op Aruba
http://arubanieuws.nu/category/vacatures-op-aruba/
Veel succes gewenst!

...
30.08 | 18:13

Hallo,
Ik ben een docent autotechnieken uit België en wil extra info inwinnen omtrent de benodigde diploma's, certificaten,... om les te kunnen geven in Aruba.

...
24.05 | 21:01

Ik stel voor dat u mijn blog doorleest, hier staat namelijk alles in vermeld. Print onder FORMULIEREN ALGEMEEN de nodige formulieren uit en lees dit doet DIMAS

...
23.05 | 22:12

Halo,
ik ben een wiskunde docent uit Suriname.Werk al langer dan 10 jaar op de middelbare school.Mijn vrouw heeft ook dezelfde cv als ik.
hoe komen wij op ant?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE