Standaard pagina

DOKTERS EN ZIEKENHUIZEN

Gezondheid Aruba

Op het moment dat u uw vakantiebestemming kiest, staat u ook stil bij de medische voorzieningen op uw vakantiebestemming. Als uw keus op Aruba valt hoeft u zich over deze voorzieningen beslist geen zorgen maken.

Een groot aantal hotels beschikt over voorzieningen voor gehandicapten. Vakantiegangers kunnen tal van medische artikelen huren, zoals rolstoelen (zowel normale als elektrische), looprekken, krukken, ondersteken, luchtpersers, 'scooters' (een soort motorfiets voor gehandicapten), etc.

Aruba heeft goede medische voorzieningen. Wanneer in uitzonderlijke gevallen de faciliteiten op het eiland ontoereikend blijken, kan een patiënt met een vliegtuig in korte tijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden overgebracht (bijvoorbeeld op Curaçao).

Hoewel Aruba minder vochtig is dan de meeste andere Caraïbische eilanden, kunnen muggen een probleem zijn in het regenseizoen en 's avonds. Een mugwerend middel kunt u kopen bij apotheken en in supermarkten. Aruba kent geen malaria of andere tropische ziektes, dus vaccinaties zijn niet nodig. Aangezien alles hygiënisch en zeer schoon is, komen maag- en darmklachten ('toeristenbuikje') zeer weinig voor. Eet en drink vrij uit.

Zorg voor de juiste bescherming tegen de tropische zon, vooral tussen 10:00 en 15:00 uur. Een zonnescherm, een zonnebril en een hoed zijn aan te raden, zo ook een licht kledingstuk voor op het strand. De passaatwinden en de wolken zullen u niet beschermen tegen verbranden. Indien u ernstig verbrandt, drink veel vocht, neem een koel bad, gebruik een body lotion met aloë vera en doe een dag of twee rustig aan. Een zonnesteek kan gevaarlijk zijn, vooral bij kinderen met overgewicht en bij ouderen; pas op voor duizeligheid, koorts, hoofdpijn en misselijkheid.

Ziekenhuizen
Het Dr. Horacio Oduber Ziekenhuis op Aruba, met een capaciteit van 280 bedden, heeft een team van gerenommeerde artsen die over moderne apparatuur beschikken, zoals bijvoorbeeld dialyseapparaten en zuurstoftanks. Het ziekenhuis, dat in 1976 geopend werd, bevindt zich tegenover Punta Brabu Beach, op korte afstand van de hotels. Dit ziekenhuis heeft samenwerkingsverbanden op het gebied van gespecialiseerde behandelingen met ziekenhuizen in de VS, Colombia, Venezuela, Puerto Rico en Nederland.
De tandheelkundige voorzieningen staan eveneens op een hoog peil. Voor verdere informatie kunt u zich rechtstreeks tot het ziekenhuis wenden: L.G. Smith Boulevard, Oranjestad.

Zonnen op Aruba
365 dagen per jaar is het zomer op Aruba. We hebben wel een advies: doe het heel voorzichtig! Het is en blijft een tropenzon. Gebruik een goede zonnecrème met beschermingsfactor. Let wel op: eerst zwemmen, daarna pas smeren. Ga de eerste keren niet langer dan 20 à 40 minuten in de volle zon! Na een week heeft u een mooie bruine kleur en dan is de zon minder gevaarlijk. Verder: blijf drinken en geniet tussendoor ook eens van de schaduw.

Gezondheidszorg

De medische voorzieningen op Aruba zijn uitstekend te noemen. Naast een modern ziekenhuis in Oranjestad en een medisch centrum in San Nicolas, zijn vrijwel alle facetten van de gezondheidszorg vertegenwoordigd op het Caribische eiland. De meeste grote hotels en resorts hebben bovendien een eigen arts in dienst die 24 uur per dag oproepbaar is.

Verder zijn op Aruba verschillende goed geoutilleerde tandartspraktijken en apotheken gevestigd. Op het Benedenwindse Eiland zijn bovendien ook een aantal dierenartsen werkzaam die waken over de gezondheid en het welzijn van dieren.

Ziekenhuis

Het Dr. Horacio Oduber Hospitaal ligt net buiten Oranjestad en is het enige ziekenhuis op Aruba. In 1976 opende het Dr. Horacio Oduber Hospitaal haar deuren. Het ziekenhuis is vernoemd naar de eerste Arubaanse arts, Dr. Horacio E. Oduber.

Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 320 bedden en heeft ruim 900 medewerkers in dienst, waarvan 60 specialisten. De spreektaal is het Nederlands, daarnaast zijn de meeste medewerkers het Engels, Spaans en Papiaments machtig.

Er is een nauwe samenwerking tussen het Dr. Horacio Oduber Hospitaal en ziekenhuizen uit Curaçao, Nederland, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Specialismen

Algemene chirurgie

Nefrologie

Anesthesiologie

Neurologie

Cardiologie

Neurochirurgie

Dermatologie

Oncologie

Gynaecologie

Oogheelkunde

Interne geneeskunde

Orthopedie

Intensieve zorg

Plastische chirurgie

KNO

Pijnbestrijding

Kindergeneeskunde

Psychiatrie

Klinische chemie

Radiologie

Klinische farmacie

Revalidatie

Longziekten

Urologie

Medische microbiologie

-


Nierdialyse

Zowel in het Dr. Horacio Oduber Hospitaal als in een privé-kliniek is (vakantie) nierdialyse op Aruba mogelijk.

 

adres

Dr. Horacio Oduber Hospitaal

L.G. Smith Boulevard z/n, Oranjestad

 

Medisch Centrum San Nicolas

In San Nicolas is het Medisch Centrum San Nicolas (Instituto Medico San Nicolas, IMSAN) gevestigd.

 

adres

Medisch Centrum San Nicolas

Pastoor Hendrikstraat 10, San Nicolas


Recompressiekamer

Een potentieel gevaar van de duiksport is de decompressie- of caissonziekte. Deze ziekte kan zich openbaren als duikers te snel naar de oppervlakte stijgen. De duiker moet dan direct behandeld worden in een recompressiekamer.

Er is geen recompressiekamer aanwezig op Aruba maar wel op Curaçao. Duikers met decompressie- of caissonziekte worden dus overgevlogen naar Curaçao. Verder is het belangrijk om je te realiseren dat tussen je laatste duik en het weer gaan vliegen minimaal vierentwintig uur moet zitten.

Apotheken

 

adres

Botica Central

Santa Cruz 262, Santa Cruz

Botica del Pueblo

Caya G.F. Betico Croes 48, Oranjestad


Huisartsen

 

adres

Dr. Samuels, J.

Constantijn Huijgensstraat 5a, Oranjestad

Van der Linden, J.R.

Bernhardstraat 2a, San Nicolas


Fysiotherapeuten

 

adres

AZV

Camacuri 21, Oranjestad

Sharlene Bitorina

-


Psychologen

 

adres

Okido Psycho Sociaal Centrum

Buena Vista 5b, Oranjestad

Psychologisch Adviescentrum

Fergusonstraat 25


Chiropractors (chiropraxie)

 

adres

Sandy Roga, D.C.

Primavera 6j, Primavera


Tandartsen en tandtechnici

 

adres

All Care Dental Clinic N.V.

Savaneta 44

Clinica Dental C. Samy

Avenida Milio J. Croes 51, Oranjestad


Opticiens

 

adres

Kok Optica

Wilhelminastraat 11 Oranjestad

Optica Johnny Vrolijk

Helfrichstraat 26


Dierenartsen

 

adres

Dierenartspraktijk Shoko N.V.

Seroe Preto 19, Paradera

Veterinaire Kliniek Wayaca N.V.

Wayaca Residence 128, Oranjestad

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.08 | 18:39

Dag Pieter,
Wanneer je op deze site gaat zie je de verschillende vacatures op Aruba
http://arubanieuws.nu/category/vacatures-op-aruba/
Veel succes gewenst!

...
30.08 | 18:13

Hallo,
Ik ben een docent autotechnieken uit België en wil extra info inwinnen omtrent de benodigde diploma's, certificaten,... om les te kunnen geven in Aruba.

...
24.05 | 21:01

Ik stel voor dat u mijn blog doorleest, hier staat namelijk alles in vermeld. Print onder FORMULIEREN ALGEMEEN de nodige formulieren uit en lees dit doet DIMAS

...
23.05 | 22:12

Halo,
ik ben een wiskunde docent uit Suriname.Werk al langer dan 10 jaar op de middelbare school.Mijn vrouw heeft ook dezelfde cv als ik.
hoe komen wij op ant?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE