Personen - Voertuig e.a.

Belastingen algemeen

Inkomstenbelasting /premies volksverzekering

De termijn waarbinnen u moet betalen, hangt af van de soort aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering die u hebt ontvangen. Op elke aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering staat de uiterlijke betaaldatum. Op deze datum moet het te betalen bedrag ontvangen zijn door de Servicio di Impuesto.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering
Een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering die is opgelegd in het jaar waarop de belasting betrekking heeft, mag u in termijnen betalen. U betaalt deze voorlopige aanslag in gelijke maandelijkse termijnen. Op de laatste dag van elk van die maanden vervalt een termijn.

Het aantal termijnen waarin de belastingaanslag mag worden betaald, hangt af van het aantal volle maanden dat na dagtekening overblijft in het jaar. Als er minder dan 2 maanden overblijven, geldt een termijn van 2 maanden. Voor een voorlopige aanslag met een dagtekening na 1 november, geldt dus een betalingstermijn van 2 maanden. 

Voorbeeld:
U krijgt een voorlopige aanslag 2005, gedagtekend op 15 februari 2005. Na de dagtekening zijn er nog 10 hele maanden in het jaar over. U mag de voorlopige aanslag dus betalen in 10 gelijke maandelijkse termijnen. Elk van deze termijnen vervalt aan het einde van de maand.

Definitieve aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering
Een definitieve aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering moet u binnen 2 maanden na dagtekening van de aanslag betalen.

Navorderingsaanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering
Een navorderingsaanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekering moet u binnen 2 maanden na dagtekening van de aanslag betalen.

 

Motorrijtuigbelasting

Uw jaarlijkse motorrijtuigbelasting kunt u in 4 gelijke termijnen betalen, dus per kwartaal. Motorrijtuigbelasting betaalt u, met uitzondering van het eerste kwartaal, altijd vooruit, dus voordat het nieuwe kwartaal begint. De uiterlijke betaaldatum voor elk kwartaal is als volgt:
1e kwartaal (januari-februari-maart) : 15 februari
2e kwartaal (april-mei-juni) : 31 maart
3e kwartaal (juli-augustus-september) : 30 juni
4e kwartaal (oktober-november-december) : 30 september

U kunt uiteraard ook per half jaar betalen. In dit geval betaalt u de helft van het totale bedrag uiterlijk 15 februari, de andere helft betaalt u uiterlijk 30 juni.
Als u in één keer wilt betalen, betaalt u het volledige bedrag uiterlijk 15 februari.

Als een van bovengenoemde data op een weekend- of feestdag valt, verschuift de uiterlijke betaaldatum naar de laatste werkdag vóór deze datum. 

Vanaf december kunt u betalen voor het nieuwe jaar en is uw nieuwe nummerplaat verkrijgbaar.

U ontvangt uw nummerplaat als u een geldig verzekeringsbewijs overhandigd. Als u in december betaalt, moet uw verzekeringsbewijs ook geldig zijn in het volgende jaar.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.08 | 18:39

Dag Pieter,
Wanneer je op deze site gaat zie je de verschillende vacatures op Aruba
http://arubanieuws.nu/category/vacatures-op-aruba/
Veel succes gewenst!

...
30.08 | 18:13

Hallo,
Ik ben een docent autotechnieken uit België en wil extra info inwinnen omtrent de benodigde diploma's, certificaten,... om les te kunnen geven in Aruba.

...
24.05 | 21:01

Ik stel voor dat u mijn blog doorleest, hier staat namelijk alles in vermeld. Print onder FORMULIEREN ALGEMEEN de nodige formulieren uit en lees dit doet DIMAS

...
23.05 | 22:12

Halo,
ik ben een wiskunde docent uit Suriname.Werk al langer dan 10 jaar op de middelbare school.Mijn vrouw heeft ook dezelfde cv als ik.
hoe komen wij op ant?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE